Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

20.10.2017

Milánská burza vybrala 22 nejlepších italských veřejně obchodovaných značek

Italská burza v Miláně zahájila v pondělí 16. října akci Italian Listed Brands, v rámci které vybrala nejlepší italské veřejně obchodované značky.

Ve výběru nejlepších značek nechybí prakticky žádné významné italské ekonomické odvětví. Průmysl je zastoupen světově proslulými firmami jako Ferrari, Brembo, Pirelli, Fiat Chrysler Automobiles či De’ Longhi. Dále lze nalézt ve výběru známé módní značky jako Bruno Cucinelli, Luxottica, Moncler či Tod’s, ale také výrobce nápojů Campari či poskytovatele gastronomických služeb Autogrill. Firmy byly vybrané na základě hodnocení, které zohledňovalo tradiční ekonomické parametry a také pověst a sílu značky mezi konečnými zákazníky.

Nová iniciativa má přitáhnout zájem mezinárodních investorů o tyto významné značky a celkově o italské veřejně obchodované firmy. Pozice burzy je v Itálii stále menší než v dalších, srovnatelných, evropských státech „Fakt, že Burza sídlí v Miláně, které patří již stovky let mezi hlavní centra italské kreativity v mnoha odvětvích ekonomiky, posiluje naši věrohodnost v očích mezinárodních investorů“, dodává Raffaele Jerusalmi, jednatel společnosti provozující milánskou burzu.

Zdroj: www.borsaitaliana.it

Zdroj fotografie: Wikimedia

Loading…