Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

18.12.2018

Milano se stalo městem s nejvyšši kvalitou života v Itálii

Miláno se stalo v letošním roce italským městem s nejvyšší kvalitou života. Ukazuje to žebříček kvality života v italských krajských a okresních městech, který každoročně sestavuje ekonomický deník Il Sole 24 Ore.

Miláno se do čela hodnocení dostalo poprvé v historii žebříčku. Hlavní silou lombardské metropole je ekonomika: Miláno je prvním italským městem co do HDP na hlavu či zůstatku na účtech fyzických osob. Miláno je také první mezi italskými smart cities a dosahuje vysokých výsledků na trhu práce či v kulturní nabídce. Metropole naopak dosahuje podprůměrných výsledků v oblasti justice a spravedlnosti či v cestovním ruchu.

Žebříček i letos reflektuje výrazné ekonomické a sociální rozdíly mezi severem a jihem země. První příčky obsadila měst z alpské a podalpské oblasti jako Bolzano, Aosta, Belluno a Trento. Chvost žebříčku patří pak jižním měštům, a to Vibo Valentia, které se nachází na poslední, 106., místě, Foggia, Taranto a Reggio Calabria. Městem s nejvyšší kvalitou života na jihu Itálie je hlavním krajské město Sardínie, Cagliari, které se nachází až na 44. méstě. Na pevnině to pak je Bari, na 77. místě.

Zdroj: www.lab24.ilsole24ore.com

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…