Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

17.12.2019

Milán je znovu italské město s nejvyšší kvalitou života

Italský ekonomický deník Il Sole 24 Ore vydal svůj tradiční žebříček kvality života v italských městech. Žebříček letos oslavil své 30. narozeniny.

První místo v žebříčku obsadil podruhé za sebou Milán. V jednotlivých hodnocení se Milán umístil na předních příčkách v kategoriích Byznys a práce (1. místo), a to díky velice živé byznys komunity, bohatství a spotřeba, a to díky vysoké přidané hodnotě generované obyvateli města, kultura a volný čas. Lombardské metropoli se tak daří skloubit dobré ekonomické výsledky a příznivé podmínky pro život, jak ukazuje i umístění na 5. příčce v oblasti Životní prostředí a služby, a to díky kvalitním a inovativním veřejným službám. Jediná oblast, kde město vykazuje silně podprůměrné hodnocení, je bezpečnost.

Za Milánem se tradičně umístilo Trento a Bolzano. Města v podhůří Alp obecně vykazují vysokou úroveň života, jak ukazují případy Aosty (4. místo), Verony (7. místo) či Trevisa (8. místo). Žebříček také potvrzuje silné rozdíly mezi regiony severní a jižní Itálie. Okresní města jižní Itálie se takřka bez výjimky umisťují na konci žebříčku: nejlepšího výsledku dosáhlo Cagliari, které se umístilo na 20. místě, zatímco na úplném konci hodnocení jsou Foggia, Crotone a Caltanissetta.

Zdroj: ilsole24ore.com

Zdroj fotografia: Pixabay

 

 

Loading…