Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

24.08.2022

Mattoni 1873 sázkou na železnici odstranila ze silnic na 20.000 kamionů

Skupina Mattoni 1873 odstranila ze silnic na 20.000 kamionů tím, že vsadila na železniční dopravu. Před deseti lety skupina znovuzprovoznila železniční vlečku do svého závodu v Kyselce, čímž výrazně omezila dopravu na silnicích.

Skupina využívá železnici především pro přepravu minerální vod do svého distribučního centra na Moravě. Od roku 2012 nechala vypravit na 762 nákladních vlaků, což odpovídá zhruba 20.000 kamionů. „Chceme, aby byl nápojový průmysl plně udržitelný, již řadu let pro to podnikáme reálné kroky a využívání železniční přepravy je jedním z nich,“ řekl generální ředitel skupiny Alessandro Pasquale. Skupina chce i nadále využívat železnici, ačkoliv náklady na tento druh přepravy rostou.

Obnovení vlečky si vyžádalo počáteční investici ve vý3i deseti milionů korun. V současnosti vyjíždí ze závodu v Kyselce na dva vlaky týdně. Změnu přivítali lidé, kteří bydlí v okolí stáčírny, protože se výrazně snížil provoz na silnicích. „Dříve stály kolony kamionů od začátku obce až k závodu Mattoni. To už patří minulosti,“ řekl starosta Kysilky Aleš Labík.

Zdroj: www.idnes.cz

Zdroj fotografie: Mattoni 1873

Vlastnosti:

#Mattoni 1873
Loading…