Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

27.09.2019

Maserati oznámila investice do roku 2021

Italská automobilka Maserati z koncernu FCA potvrdila své investiční plány v Itálii do roku 2021.
Automobilka plánuje proinvestovat v příštích dvou letech zhruba 1,6 miliard eur. Zhruba 800 milionů eur půjde na investice do výrobního závodu v Cassinu, kde se má vyrábět nový utility vehicle značky Maserati. Realizace investice má začít v prvním čtvrtletí příštího roku a první vozy italské luxusní značky by měly sjet z pásů do konce roku 2021. Automobilka již dokončila významnou investici v závodě v Modeně, kde vznikla nová lakýrna. Modena bude i nadále strategickým sídlem společnosti.

Další investice poputují do implementace elektronického pohonu a autonomního řízení. Program  na implementaci elektronických pohonů bude spuštěn v příštím roce a prvním modelem s elektronickým motorem bude Maserati Ghibli. Následovně budou ve výrobním centru Turín vyráběny s elektronickým pohonem také modely GranTurismo a GranCabrio. Automobilka chce také pokračovat s implementací prvků autonomního řízení, které by se mělo do konce roku 2021 zvýšit ze stupně 2 na stupeň 3.

«Všechny nové modely Maserati budou na 100% vyvíjeny, projektovány a vyráběny v Itálii», zdůrazňuje koncern FCA ve svém komuniké. Investiční plán uvítali představitelé vlády a také zástupci odborů. Ti však zdůrazňují, že koncern FCA musí zvýšit investice do dalších svých značek, aby došlo k saturaci italských závodů.

Zdroj: www.fcagroup.com

Zdroj fotografie: FCA

Loading…