Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

19.06.2024

Lufthansa a Řím poslaly konečné znění opatření pro prodej ITA Airways

Letecká společnost Lufthana a italské ministerstvo financí poslaly do Bruselu konečné znění kompenzačních opatření pro prodej kapitálu aerolinky ITA Airways.

Dokument je výsledkem intenzivního jednání mezi Evropskou komisí a Římem a Berlínem. Podle tisku by měl obsahovat především opatření, jež se budou týkat koncentrace provozu na letišti Milano Linate, spojů mezi Římem a Severní Amerikou a některých dalších linek. Brusel dal najevo, že se v těchto oblastech obává příliš silné koncentrace po spojení Lufthansy a ITA Airways.

„Očekáváme formální rozhodnutí do 4. července,“ uvedlo italské ministersto financí, které věří, že navrhovaná opatření budou dostatečná. Lufthansa by nejdříve měla odkoupit menšinovou část kapitálu italské letecké společnosti a postupem času se stát majoritním akcionářem.

Zdroj: https://www.corriere.it/economia/trasporti/aerei/24_giugno_18/ita-airways-tesoro-e-lufthansa-inviano-i-rimedi-definitivi-e-l-ultimo-atto-prima-del-via-libera-ue-01c668e2-1f7b-4537-b7ae-708fc38f7xlk.shtml?refresh_ce

Zdroj fotografie: ITA Airways

Loading…