Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

05.09.2018

Letošní výroba vína v Itálii by se měla přiblížit 50 milionům hektolitrů

Letošní výroba italského vína by měla, ve srovnání s předchozím rokem, výrazně růst. Ukazují to předpovědy Italského svazu vinařů UIV představené na tiskové konferenci v Římě.

Průběh skližně vinné révy tak potvrdil počáteční signály o silném růstu produkce. Ta by se měla zvýšit, ve srovnání s předchozím rokem, o patnáct procent. “Objem letošní výroby odhadujeme na 49 milionů hektolitrů,” uvedl předseda svazu Enesto Abbona. Nejsilnějšími italskými vinařskými regiony zůstávají Benátsko, Emilia-Romagna a Apúlie, kde se koncentruje více něž polovina italské produkce.

Vinaři očekávají, že růst výroby podpoří také export, který v první polovině letošního roku stagnoval právě kvůli slabému ročníku 2017. Očekává se, že do konce roku export dosáhne na hodnotu šest miliard eur. Význam vína, jakožto exportního zboží, uznal i ministr zemědělství Gian Marco Centinaio. “Italské víno má na mezinárodních trzích silné jméno, je opravdovým velvyslancem výrobků Made in Italy v zahraničí a zprostředkovává rysy jedinečnosti a kvality italských výrobků,” řekl ministr, jenž také slíbil dodatečné prostředky na proexportní programy vín s chráněným původem.

Zdroj: news.unioneitalianavini.it

Zdroj fotografie: Pixabay

 

Loading…