Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

29.05.2018

Kvalifikace požadované italským průmyslem se zvyšují

Profesní kvalifikace požadované italským zpracovatelským průmyslem se v posledních deseti letech zvyšují. Ukazuje to analýza průmyslových odvětvích vydaná bankovní skupinou Intesa Sanpaolo.

Podle údajů zpracovaných v analýze, podíl málo kvalifikovaných dělníků i bílých límečků v posledních letech výrazně klesá. Naopak vzrostl podíl vysoce kvalifikovaných technických pracovníků, kteří představují téměř třicet procent zaměstnanců v průmyslu, i vysoce kvalifikovaných dělníků, kteří tvoří třetinu pracujících ve zpracovatelském průmyslu. „Trend zvyšování kvalifikací je patrný prakticky v celém zpracovatelském průmyslu, a je nadmíru intenzivní v automobilovém průmyslu a ve výrobě elektrických strojů a spotřebičů“, uvádí zpráva. Kvalifikační struktura italského zpracovatelského průmyslu se tak přibližuje ke skladbě obvyklé v německém a francouzském průmyslu.

Zvýšení průměrné kvalifikace je dle analýzy jedním z důsledků restrukturalizace, kterou prošel italský zpracovatelský průmysl v průběhu hospodářské krize. „Firmy, které přežily krizi, jsou v průměru o něco větší a byly schopny zvýšit své marže, produktivitu práce a kapitálovou a finanční stabilitu. Jedná se tak o firmy, jež mají silnější vnitřní strukturu, a mohou z tohoto důvodu působit na zahraničních trzích a vypořádat se s požadovanými výrobními změnami“, dodává zpráva.

Zdroj: http://www.group.intesasanpaolo.com

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…