Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

11.02.2020

Koncern FCA udržel příjmy nad sto miliardami eur

Italsko-americký koncern FCA se podobně jako jiné automobilky potýkal s nepříznivým vývojem světových automobilových trhů.

V loňském roce koncern dodal 4,4 miliony vozů, což je o devět procent méně než v roce 2018. Příjmy koncernu se však snížily jen o dvě procenta, na 108 miliard eur. Provozní zisk EBIT adjusted zůstal stabilní na 6,7 miliardách eur. Čistý zisk dosáhl na 4,3 miliardy eur a to také díky prodeji divize Magneti Marelli. "Rok 2019 byl pro FCA historický: pokračovali jsme v tvorbě hodnoty pro naše akcionáře a současně jsme zahájili akce zaměřené na budoucí rozvoj," okomentoval výsledky CEO koncernu, Mike Manley.

Koncern FCA je stále více orientován na trhy severní Ameriky. Zhruba 70 procent jeho tržeb pochází z těchto trhů. Příjmy i v loňském roce lehce rostly na více než 73 miliard eur, zatímco počet dodaných vozů klesl o zhruba deset procent na 2,4 milionů aut. Za poklesem stojí hlavně vysoké zásoby vozů u prodejců. Druhým největším trhem je Evropa, kde ale tržby klesly o deset procent na 20,5 miliard eur, a to kvůli propadu dodaných vozů o osm procent. Výrazný pokles (o 40 procent) počtů dodaných vozů i tržeb pak zaznamenala divize Maserati, a to kvůli "nižším prodejům i plánovanému snížení stavů v prodejní síti."

Zdroj: www.fcagroup.com

Zdroj fotografie: FCA

Loading…