Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

17.05.2023

Italští vinaři se obrátili na Evropskou komisi kvůli zdravotnickým nápisům v Irsku

Italští vinaři se obrátili na Evropskou komisi ohledně zdravotnických nápisů, které bude povinné přidávat na láhve s vínem v Irsku. Podle vinařů to porušuje princip férové soutěže.

Irská vláda v únoru rozhodla, že na láhve s vínem bude povinné umisťovat nápisy varující před možnými zdravotními dopady spotřeby vína na zdraví, tak jak se již děje například u cigaret. Norma vzbudila nevoli mezi evropskými vinaři, kteří se obávají, že obdobné opatření by mohly zavést i další státy.

Podle italského sdružení výrobců vína Federvini je irské rozhodnutí nepřiměřené a nerozlišuje mezi odpovědnou a nadměrnou spotřebou alkoholu. „Hrozí, že irská legislativa nebude správně informovat spotřebitele a že poškodí naše odvětví,“ uvedla předsedkyně sdružení Micaela Pallini. To by chtělo, aby Brusel irské rozhodnutí zrušil, protože podle vinařů tvoří překážku pro volný pohyb zboží na unijním trhu.

Zdroj: https://www.ilsole24ore.com/art/irlanda-avanti-la-legge-anti-vino-etichette-due-tre-mesi-speriamo-tutti-paesi-ue-ci-seguano-AE4PotgC

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…