Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

05.10.2018

Italští hoteliéři vyrazili do boje proti krátkodobým pronájmům

Italské sdružení hoteliérů, Federalberghi, vytáhlo do boje proti krátkodobým pronájmů. Sdružení vydalo kritickou studii ohledně tohoto odvětvé, které nazívá “shadow hospitality”.

 

“Z analýzy inzerátů na hlavních platformách vyplývají čtyři velké lži,” uvedl předseda Federalberghi Bernabò Bocca. Jak ukazuje analýza, přes šedesát procent inzerátů je zveřejněno osobami, jež spravují více nemovitostí. Více 75 procent inzerátů se týká celých bytů a zhruba 65 procent bytů je pronajímáno více než šest měsíců ročně. “A navíc není pravda, že krátkodobé pronájmy pokrývají oblasti, kde je nedostatek ubytovacích kapacit: většina z nich se ale koncentruje ve velkých městech,” dodal Bocca.

 

Hoteliéři tak po vládě žádají snížení nemovitostní daně a větší nasazení proti “nezákonným pronájmům”, a to skrze vytvořené jakéhosi registru pronajímatelů. Požadavky hotelového odvětví byly kladně přijaty ministrem zemědělství Gian Marcem Centinaiem, pod kterého nově spadá i cestovní ruch. “Našim prvním cílem v oblasti cestovního ruchu je bojovat proti aktivitám provozovaným načerno,” uvedl na zasedání předsednictva Federalberghi ministr, aniž by dodal detaily o eventuálních opatření.

 

Zdroj: www.federalberghi.it

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…