Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

04.09.2020

Italský zpracovatelský průmysl již druhým měsícem vysílá signály expanze

Italský zpracovatelský průmysl vysílá již druhým měsícem signály expanze. Ukazují to srpnové výsledky indexu Pmi IHS Markit, který je sestavován na základě hodnocení a preferencí nákupčích manažerů firem.

V srpnu se index zvýšil z červencových 51,9 bodů na 53,1 bodů. Hodnoty nad padesát bodů signalizují růst a expanzi zpracovatelského průmyslu. Za růstem indexu stojí především zvýšení produkce firem. Růst produkce firmy vysvětlují uvolňováním protiepidemických opatřeních, postupnou obnovou aktivit klientů a růstem zakázek s plněním v budoucnosti. Spolu s růstem výroby se zvyšovaly také nákupní aktivity firem.

Firmy ve zpracovatelském průmyslu také zaregistrovaly růst nových zakázek. Hlavní zásluhu na tom má domácí trh. „Export stále funguje jako brzda (v rozjezdu aktivit pozn.red.),“ uvádí agentura. Zlepšují se také lhůty plnění ze strany dodavatelů. I přes výraznou obnovu aktivit však klesá zaměstnanost v sektoru. Firmy stále stimulují trh skrze své prodejní ceny, které tak i nadále klesají.

Zdroj: https://www.markiteconomics.com/

Zdroj fotogalerie: Pixabay

Loading…