Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

09.05.2018

Italský vývoz do České republiky vzrostl o 10%

Zahraniční obchod mezi ČR a Itálií pokračoval v kladném vývoji i v prvním čtvrtletí letošního roku. Ukazují to údaje zveřejněné Českým statistickým úřadem.

Celkový obrat zahraničního obchodu mezi ČR a Itálií se zvýšil o 7,8% na 3,28 miliard eur. Růst byl silnější v případě italského vývozu do České republiky, jenž se zvýšil o 10,4% na 1,56 miliard eur. Český vývoz do Itálie vzrostl o 5,6% na 1,72 miliard eur a přebytek se tak snížil na 169 milionů eur. Na rozdíl od celkového vývoje českého zahraničního obchodu, který v prvním čtvrtletí letošního roku zažil mírný pokles, tak obchod s Itálií zůstal v černých číslech.

V případě italského vývozu do ČR nejrychleji rostly prodeje výrobků a materiálů pro průmysl, jež se zvýšily o 15,2% na 422 milionů eur, a průmyslových strojů, jež vzrostly o 12,5% na 605 milionů eur. Výrazný růst zaznamenaly především prodeje strojů pro papírnictví, textilní průmysl, potravinářství a stavebnictví. Na straně českého vývozu se kromě tradičně silného odvětví strojů a dopravních prostředků dařilo tako průmyslovému spotřebnímu zboží. Prodeje v tomto odvětví se zvýšily o 25,3%, a to také díky rekordnímu růstu v sektorech oděvů a obuvi.

Zdroj: czso.cz

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…