Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

09.01.2019

Italský výrobce Candy – Hoover byl začleněn do čínské skupiny Qingdao Haier

Italský výrobce elektrospotřebičů Candy - Hoover, jejíž česká dceřiná společnost je členem Italsko-české komory, byl definitivně začleněn do čínské skupin Qingdao Haier. Ta odkoupila italskou společnost od stávajících vlastníků, bratrů Beppe a Aldo Fumagalli.

Řízení společnosti se ujal CEO společnosti Haier Europe, Yannick Fierling. Novou centrálou evropské části čínského koncernu se stane dosavadní sídlo Candy v lombardském městečku Brugherio. Díky fúzi bude nový koncern představovat zhruba 15 procent globálního trhu s elektrospotřebiči. Stávající značky Candy, Hoover a Rosiéres pak budou novými majiteli zachovány a s nimi také jejich charakteristický image a design produktů. Ohroženy by neměly být ani výrobní a vývojové kapacity bývalého italského koncernu.

Candy představuje důležitou akvizici a pro naši skupinu je i mimořádným zdrojem, protože přinese nové hodnoty našim zaměstnancům, zákazníkům, obchodním partnerům a akcionářům,“ uvedl Yannick Fierling. Skupina Haier se chce více zaměřit na implementaci tzv. internetu věcí do světa elektrospotřebičů. Právě v této oblasti má skupiny Candy významné know-how.

Zdroj: www.candy-group.com

Zdroj fotografie: Candy CZ

Loading…