Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

15.06.2017

Italský vědec z FNUSA – ICRC v Brně získal významný výzkumný grant

Centrum translační medicíny Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně (FNUSA-ICRC), který vede italský vědec dr. Giancarlo Forte, získal od Ministerstva školství výzkumný grant v hodnotě 177 milionů korun. Grant je spolufinancován Strukturálními fondy EU.

Dr. Giancarlo Forte a jeho tým díky podpoře z grantu povedou v Brně mezinárodní výzkum, jež se zaměří na molekulární příčiny procesů stárnutí. Cílem výzkumu je studovat vznik a průběh nemocí spojených s procesy stárnutí z hlediska molekulárních změn a navrhnout nové farmaceutické látky. „Chceme lépe porozumět imunitním reakcím a metabolickým změnám během procesu stárnutí”, dodává dr. Giancarlo Forte..

Kvůli tomuto výzkumnému projektu začal působit v FNUSA-ICRC i další prestižní italský vědec, dr. Manlio Vinciguerra. Dr. Vinciguerra bude mít v moravské metropoli vlastní tým výzkumníků, jež se zaměří na epigenetiku v procesech stárnutí a metabolismu. Dr. Forte a Dr. Vinciguerra však nejsou jedinými italskými vědci, již působí v Mezinárodním centru klinického výzkumu Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně, pod který spadá i Centrum translační medicíny. Tamní Animální centrum vede italská vědkyně dr. Viola Galligioni. Další tři italští výzkumníci pak působí v této prestižní výzkumné organizaci bez manažerských funkcí.

Zdroj: web.fnusa.cz

Popis fotografie: Dr. Giancarlo Forte - FNUSA-ICRC

Zdroj fotografie: FNUSA-ICRC

Loading…