Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

18.05.2018

Italský stát by si mohl ponechat banku Monte dei Paschi di Siena

Italský stát by si mohl ponechat svůj majoritní podíl ve čtvrté největší italské bance, Monte dei Paschi di Siena. Tímto směrem jdou úvahy nové vládní koalice.

Podle hlavního ekonoma hnutí Liga Claudia Borghiho odprodání akciového podílu není na pořadu dne. Po náročné operaci záchrany stát drží 68% kapitálu tohoto bankovního institutu. Podle Borghiho, připravovaná koaliční vláda Hnutí 5 hvězd a Ligy odvolá současný vrcholný management banky. Banky se Borghigo slova velice dotkla: včera její banky obchodované na Milánské burze ztratily více než osm procent své hodnoty.

Monte dei Paschi di Siena není jedinou fimou, jež se dostala pod kontrolu státu kvůli hospodářským a finančním obtížím. Vládní program uzavřený mezi Hnutím 5 hvězd a Ligou například uvádí, že letecká společnost Alitalia by měla zůstat ve státních rukou a sloužit jako národní letecký dopravce. To znamená, že probíhající výběr soukromého strategického investora bude zastaven. V případě hutích Ilva program počítá s „vypnutím zdrojů znečištění“ a s ekologickou konverzí provozu.

Zdroj: http://www.ilsole24ore.com

Zdroj fotografie: Monte dei Paschi di Siena

Loading…