Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

10.12.2018

Italský průmysl se udržel v černých číslech

Italská průmyslová výroba se v říjnu udržela v kladných hodnotách. Ukazují to údaje zveřejněné Italským statistickým úřadem.

Ve srovnání se zářím se průmyslová výroba zvýšila o 0,1 procent. Meziročně se pak růst zvýšil na 4,2 procent. Meziroční růst, očištěný od sezónních vlivů, ale dosáhl jen jednoho procenta. Od začátku roku pak výroba italského průmyslu vzrostla o 2,2 procent. „Vývoj průmyslové výroby zaznamenal silné měsíční výkyvy, ale celková tendence je stabilní,“ uvádí průmyslový svaz Confidustria. V průběhu roku je však patrné jisté ochlazení. „Zpomalení zaznamenané v posledních měsících bylo nejvíce ovlivněné oslabením domácí poptávky,“ dodává ve své analýza Confindustria. Situace by se neměla výrazně změnit ani v příštích měsících, jak ukazuje vývoj indexu důvěru spotřebitelů a ředitelů nákupů firem.

Silným motorem růstu průmyslové výroby zůstávají strojírenství a dopravní prostředky. Od začátku roku se strojírenská výroba zvýšila o 4,4 procent. Výroba elektronických zařízení pak zaznamenala růst o 3,9 procent. Výroba dopravních prostředků se zvýšila od začátku roku o 2,8 procent, v říjnu ale klesla o 0,4 procent. Do červených čísel se naopak propadla odvětví jako zpracování dřeva či výroba rafinovaných ropných produktů a koksovatelného uhlí.

Zdroj: www.istat.it

Zdroj fotografie: FCA

Loading…