Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

02.09.2024

Italský ministr obrany Crosetto navštívil Prahu

 

Italský ministr obrany Guido Crosetto pracovně navštívil v pátek 30. srpna Prahu.

Během své návštěvy Crosetto jednal s českou ministryní obrany Janou Černochovou. Hlavními tématy rozhovorů byla spolupráce v rámci NATO, vzájemné vztahy, podpora, kterou obě strany poskytují Ukrajině, a také situace na Blízkém východě a v Africe. Důležitou kapitolou je také průmyslová spolupráce, například v rámci projektu F-35. „ČR je podle ministryně Černochové rovněž připravena jednat o spolupráci s italskými podniky, včetně společnosti Leonardo, která hraje klíčovou roli v rámci evropského obranného průmyslu,” uvedlo české ministerstvo.

Italský ministr Crosetto se v Praze zúčastnil i mezinárodní bezpečnostní konference Globsec. U té příložitosti Crosetto zdůraznil, že „Evropa pochopila příliš pozdě, že musí spoléhat na své ozbrojené síly pro zaručení svobody a demokracie, a nyní musí urychlit budování evropského pilíře NATO“, uvedlo italské ministerstvo.

Zdroj a zdroj fotografie: https://mocr.army.cz/informacni-servis/zpravodajstvi/ministryne-obrany-jana-cernochova-jednala-s-ministrem-obrany-italie-guido-crosettem-253370/

Loading…