Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

17.01.2022

Italský cestovní ruch zaznamenal výrazné zlepšení

Italský cestovní ruch zaznamenal v prvních třech čtvrtletí výrazné zlepšení. Ukazují to údaje Italského statistického úřadu.

Počet přenocování se v prvních devíti měsících roku zvýšil ve srovnání s rokem 2020 o více než 22 procent  a přesáhl hranicí 200 milionů přenocování. Ve srovnání před pandemií to je však stále o 40 procent méně. Každé paté přenocování v Evropské unii se uskutečnilo v Itálii, která se tak stala zemí s nejvyšším využití hotelů a ubytovacích zařízení v EU. Díky svému domácímu trhu totiž Itálie zaznamenala méně prudký propad než jiné státy na jihu Evropy.

Situace v cestovním ruchu se zlepšila díky letní sezóně, jejíž výkony se vracely k období před pandemií. Od července do září hotely zaznamenaly 177 milionů přenocování. Během léta se v Itálii rekreovali rezidenti ale také zahraniční návštěvníci z okolních a unijních států. Naopak zimní sezóna kvůli pandemickým opatřením zaznamenala prudký propad. Proto také obnova aktivity v cestovním ruchu byla silnější v letních destinacích, zatímco v horách a velkých městech byl trend stále negativní.

Zdroj: www.istat.it

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…