Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

20.12.2017

Italský automobilový průmysl se chystá na budoucnost

Italský automobilový průmysl chce držet krok s dobou a chystá se implementovat výrazné technologické noviny. To je hlavní vzkaz z mítinku italského Sdružení automobilového průmyslu Anfia, který proběhl v sobotu 16. prosince.

Italské firmy působící  automobilovém průmyslu se silně zaměřují na mechatroniku, na automatizaci závodů a nové způsoby analýzy a řízení výroby. „To si vyžaduje vstup do firmy zaměstnanců s novými kompetencemi a někdy také akvizici firem, jež vyvíjejí softwary“, uvedl předseda sdružení Aurelio Nervo. I z tohoto důvodu je pro automobilový průmysl stále důležitější spolupráce s italskými univerzitami.

Díky nově schváleným daňovým pobídkám sdružení očekává, že v roce 2018 bude zahájena celá řada projektů zaměřených na inovaci automobilů. Jedná se především o systémy automatizace řízení a o vývoj nových pohonů. V těchto oblastech se svými výzkumnými týmy již dnes působí jednotlivé firmy, a to hlavně z dodavatelského řetězce. ANFIA se snaží tyto tendence podpořit například pořádáním závodu Formula Electric Italy, kde budou představeny závodní vozy na elektronický pohon vyvinuté ve spolupráci s italskými univerzitami.

Zdroj: www.anfia.it

Zdroj fotografie: www.anfia.it

 

Loading…