Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

18.07.2023

Italskému průmyslu se nelíbí evropská směrnice o obalech

Italskému průmyslu se nelíbí připravovaná unijní směrnice o obalech. Zaznělo to na setkání, které uspořádal svaz Confindustria a o kterém informuje deník Il Sole 24 Ore.

Cílem směrnice je výrazně snížit odpad vytvořený obaly. Podle italských průmyslových firem je text, který navrhla Evropská komise, příliš nakloněný podpoře opakovanému použití obalu v neprospěch recyklace. „Regulamentace, která by výlučně podporovala opakované použití na účet recyklace, by neomezila dopad na životní prostředí,“ uvedl místopředseda Maurizio Marchesini. Italský průmysl obalů, který v posledních letech silně investoval do recyklování, také chce, aby od schválení směrnice a jejím vstupem v platnost uplynuly nejméně čtyři roky.

O směrnici teprve budou jednat Evropský parlament a členské státy. Podle evropského poslance Massimiliana Saliniho existuje snaha návrh směrnice výrazně upravit a „vrátit ho na dobrou cestu“.

Zdroj: https://www.ilsole24ore.com/art/imballaggi-confindustria-fa-fronte-comune-rivedere-regolamento-ue-AF0q88F?refresh_ce

Zdroj fotografie: Pixabay

 

Loading…