Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

01.10.2015

Italské velvyslanectví pořádalo workshop o cirkulární ekonomice

Italské velvyslanectví v Praze pořádalo ve středu 30. září workshop na téma cirkulární ekonomiky. Akce byla pořádána ve spolupráci s Italsko-českou obchodní a průmyslovou komorou, Českou asociací odpadového hospodářství a skupinou UniCredit.

Workshopu s názvem Waste management, ekologická udržitelnost a zpracování odpadů se účastnili představitelé Ministerstva životního prostředí ČR a Ministerstva pro místní rozvoj ČR a experti v tomto odvětví z ČR a Itálie.Na workshopu byli přítomní i leadeři na českém a italském trhu jako společnosti Sogin, Sogesid, Veolia, Compag či Komwag. Debata se zaměřila především na téma cirkulární ekonomiky, jež je jednou z prioritou Evropské komise. Středem této ekonomiky je práve znovuvyužití a recyklace odpadků a materiálů.

Na workshopu vystoupil také italský velvyslanec v Praze Aldo Amati, který podtrhl význam ekonomické spolupráce mezi oběma zeměmí. “Toto odvětvové setkání má velký význam pro české firmy, jež se zajímají o italskou situaci v životním prostředí a odpadového hospodářství, a také ohledně aplikace v Itálii evropských směrnic v tomto odvětví,” podtrhl velvyslanec Amati. “Toto setkání však také rozšiřuje perspektivy italskách firem s nadějí, že dojde k novým obchodním stykům s touto zemí střední Evropy.”

Zdroj: Velvyslanectví Itálie v Praze

Zdroj fotografie: Archív Velvyslanectví Itálie v Praze

 

 

Loading…