Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

20.07.2015

Italské univerzity: vítězí Verona a Trento

Italský ekonomický deník Il Sole 24 Ore i letos zveřejnil svůj žebříček italských univerzit. Na prvních místech došlo jen k malým změnám.

Mezi veřejnými vysokými školami nedošlo na prvních pěti pozicích k žádným změnám. Na prvním místě se s 88 body umístila univerzita ve Veroně, druhá zůstala i univerzita v Trentu (83 bodů) a třetí místo si připsalo vysoké učení technické Politecnico di Milano (81 bodů). Osmdesát jedna bodů dostala i čtvrtá univerzita v Bologni, zatímco pátá univerzita v Padově dostala 76 bodů. Klasifiku uzavírají vysoké školy z jihu Itálie. Mezi soukromými vysokými školami se naopak pozice promíchala. S 81 body se letos umístila na první místo milánská univerzita Bocconi, která se v roce 2014 umístila třetí. Druhou příčku se 79 body si připsala univerzita Roma Luiss, zatímco vítěž z minulého roku, univerzita San Raffaele v Milánu, skončila s 78 body třetí.

Co se týče výlučně výzkumné aktivity, tak mezi veřejnými univerzitami i nadále vítězi Verona a Trento, po kterých následuje univerzita v Bologni, univerzita Milano Bicocca a Padova. Jinak hodnocení dopadlo při zohlednění jen výukových aktivit: na prvním místě se nachází vysoké učení technické Politecnico di Milano, po kterém následuje univerzita ve Veroně a pak univerzita v Pavii, Bologni a Trentu. Co se týče soukromých vysokých škol, tak nejlepší výuku mají na univerzitě Bocconi, na univerzitě v Bolzano a na univerzitě Roma Luiss, zatímco nejkvalitnější výzkum se vede na univerzitě San Raffaele v Milánu, na univerzitě Roma Luiss a na univerzitě Bocconi v Milánu.

 

Zdroj: ilsole24ore.com

Zdroj Fotografie: Pixabay

 

Loading…