Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

09.10.2017

Italské stavební firmy slaví úspěchy v zahraničí

Italské stavební firmy v loňském roce realizovaly v zahraničí rekordní objem zakázek. Ukazuje to nová zpráva italského Svazu stavebních firem (ANCE).

Pro největší italské stavební firmy tvoří zahraniční zakázky přes osmdesát procent celého obratu. Celkově, vloni italské stavební firmy realizovaly v zahraničí zakázky v hodnotě 14,2 miliard eur, což je o 18 procent více než v roce 2015. Hodnota domácích zakázek lehce vzrostla na 5,3 miliard euro. Hlavními firmami působícími v zahraničí jsou Salini Impregilo a Astaldi: jejich příjmy ze zahraničí dosáhli v roce 2016 osm miliard eur.

Orientace na zahraniční zakázky je v italské stavebnictví nedávná: před deseti lety příjmy ze zakázek v zahraničí nepřesahovaly pět miliard eur. Úspěch italských firem na zahraničních trzích by měl pokračovat i v příštích letech. Jen v loňském roce stavební firmy získaly mimo Itálii 264 zakázek v celkové hodnotě dvacet miliard eur. V současnosti tak italské firmy mají skoro sedm set zakázek v hodnotě zhruba devadesát miliard eur. Nedynamičtějšími trhy pro italské firmy jsou severní Amerika, subsaharská Afrika a Blízký východ. Nejčastěji italské firmy v zahraničí staví silniční infrastrukturu, která tvoří zhruba pětinu zakázek, vodní díla (16,9 procent), železnice (16,1 procent) a podzemní dráhy (15,8 procent).

Velký úspěch italských stavebních firem v zahraniční v posledních deseti letech by však nebyl možný bez pomoci systému na podporu vývozu, který tvoří Ministerstvo zahraničních věcí, Ministerstvo pro hospodářský vývoj a další veřejné instituce. “Tato spolupráce je čím dál více strategická a pomáhá také malým a středním firmám v rozvoji v zahraničí”, uvedl při prezentaci zprávy předseda ANCE Giuliano Campana.

Hlavní údaje o zakázkách v zahraničí italských stavebních firem: www.ance.it

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…