Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

01.10.2018

Italské stavební firmy i nadále posilují na zahraničních trzích

Význam zahraničních trhů pro italské stavební firmy rostl i v loňském roce. Ukazuje to zpráva Italské asociace stavebních firem (Ance) za rok 2017, která byla představena v pondělí 1. října v Římě.

Dle údajů asociace, příjmy italských firem ze zahraničních trhů vzrostly v loňském roce o dvě procenta na 14,3 miliard eur. Příjmy z domácího trhu naopak klesly o více než tři procenta. Zahraniční trhy tak tvořily zhruba tři čtvrtiny příjmů firem v tomto odvětví. Italským firmám se také dařilo získávat nové zakázky. V loňském roce italské firmy uspěly v bezmála třech stovkách soutěží a získaly zakázky v celkové hodnotě 17,4 miliard eur. V současnosti jsou italské stavební firmy aktivní v 92 zemích světa.

Prezentace údajů se v Římě zúčastnil i italský ministr zahraničních věcí Enzo Moavero Milanesi. “Uznání schopností našich stavebních firem je jednomyslné,” uvedl Moavero Milanesi. Podle ministra italské firmy mají potenciál uspět i v mnoha dalších zakázkách. Jako příklad ministr uvedl výběrová řízení na vybudování infrastruktury pro evropské koridory Ten-T. K dalším prioritám patří, dle ministra, lepší čerpání evropských fondů a užší spolupráce mezi firmami a jednotlivými italskými institucemi v zahraničí.

Zdroj: www.ilsole24ore.com

Zdroj fotografie: Ance

Loading…