Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

28.05.2018

Italské Ministerstvo hospodářství podpoří osm univerzitních center Průmysl 4.0

Itálie chce výrazně posílit spolupráce mezi univerzitami a firmami v oblasti Průmyslu 4.0. Ministerstvo hospodářského rozvoje tak podpoří vznik až osmi kompetenčních center, kde má k této spolupráci docházet.

Nová kompetenční centra vzniknou při univerzitách a na jejich aktivitách se budou podílet i průmylové firmy. Podmínky pro státní podporu splnila nová centra při technických univerzitách v Turíně a Miláně, při univerzitách v Bologni, Padově, Pise, Římě a Neapoli a při italské Akademii věd. Současně se ministerstvo rozhodlo zvýšit rozpočet na projekt ze 40 na 73 milionů eur.

Nová kompetenční centra mají usnadnit přechod italských malých a středních firem na Průmysl 4.0. V kompetenčních centrech má probíhat vzdělání, inovace ale také vývoj a testování konkrétních řešení pro firmy. Nejvýše se v hodnocení ministerstva umístila centra při Technických univerzitách v Turíně a Milánu. V Turíně se má kompetenční centrum zaměřit především na řešení pro automobilový, letecký či železniční průmysl. V Milánu se má kompetenční centru zaměřit na komplexní návrhy přechodu na Průmysl 4.0 pro malé a střední firmy.

Zdroj: http://mise.gov.it

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…