Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

01.12.2016

Italské firmy chtějí stavět dálnici D35

Italské stavební firmy chtějí proniknout na český trh. Jejich zájem vzbudila dostavba dálnice D35, jež má propoit severní Moravu a Slezsko s Čechami. Tím by se měla ulehčit zátěž historické dálnice D1.

Dle seznamu zveřejněného Ředitelstvím silnic a dálnic se do veřejné soutěže na postavení dvou úseků dálnice D35 přihlásily dvě italské společnosti. Společnost Astaldi Spa vede konsorcia Sdružení pro Opatovice – Časy a Sdružení pro D35 Časy – Ostrov, které vytvořila společně s tureckou společností  IC Ictas Insaat Sanayi. Další italská společnost, Toto Spa, pak vytvořila joint venture s místní stavební fimou Geosan a.s. Obě soutěže mají výrazný mezinárodní charakter a účastní se jich firmy z Německa, Španělska a balkánských zemí.

Celková hodnota zakázek by se měla vyšplhat k deseti miliardám korun. V první soutěži se firmy ucházejí o postavení skoro 13 kilometrů nové dálnice mezi Opatovicemi a Časy. Projekt počítá s výstavbou 25 mostů, jelikož trasa prochází záplavovým územím řeky Labe. V druhé soutěži se má vybrat zhotovitel 14,5 kilometrů dlouhého úseku mezi Časy a Ostrovem, kde se počítá s dvaceti mosty. Oba úseky byly vyhodnoceny jako prioritní infrastruktury a stavební práce by měly začít v roce 2018.

Zdroj: www.rsd.cz

Zdroj fotografie: ŘSD

Loading…