Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

24.08.2020

Italské domácnosti si oblíbily nemovitosti v zahraničí

Italské domácnosti si oblíbily nakupovat nemovitosti v zahraničí. Poukazuje na to studie agentury Scenari Immobiliari pro ekonomický deník Il Sole 24 Ore.

Od roku 2020 italské domácnosti koupily v zahraničí přes 650 tisíc nemovitostí, kde nemají trvalý pobyt, a to především pro rekreační a investiční účely. Za stejné období domácnost koupily přes půl milionů nemovitostí stejného typu v Itálii. Nejvíce transakcí bylo zaznamenáno v roce 2018, kdy italské domácnosti koupily v zahraničí na 48 tisíc nemovitostí. Letos počet transakcí zřejmě výrazně klesne kvůli koronaviru. V zahraničí se italské domácnosti orientují především na turistická letoviska a významné metropole, kde jsou ceny nemovitosti stabilnější.

V průběhu let se preference italských domácností výrazně proměnily. V roce 2010 se  každá čtvrtá nemovitost koupená italskými domácnostmi v zahraničí nacházela ve Spojených státech a takřka každá pátá ve střední a východní Evropě. Těsně za ní se pak umístilo Španělsko a Řecko. V roce 2019 samotné Španělsko tvořilo čtyřicet procent transakcí, následovalo Řecko (12 procent), Francie (10 procent) a Švýcarsko (7 procent).

Zdroj: https://www.ilsole24ore.com/

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…