Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

24.11.2020

Italská vláda vyčlení příští rok na podporu exportu 1,55 miliardy eur

Italská vláda vyčlení na podporu exportu v příštím roce 1,55 miliardy eur. Uvádí to návrh státního rozpočtu na rok 2021.

Objem financí tak bude prakticky stejný jako v letošním roce, kdy byl navýšen kvůli koronavirové krizi. Nejvíce prostředků, zhruba 1,1 miliardy eur, získá fond 394-81 státní organizace Simest. Ten financuje aktivity na podporu exportu jako vypracování analýzy zahraničního trhu, účast na akcí v zahraničí, vstup na trh v zahraničí či rozvoj elektronické komerce zaměřené na prodeje do zahraničí.

Díky dočasnému rámci EU se letos výrazně rozvolnila pravidla na získání podpory. Polovina podpory byla vyplacena v podobě nevratné dotace, snížila se úroveň povinných garancí a o podporu mohly žádat i firmy s projekty ve státech Evropské Unie. Rozvolnění pravidel bude prodlouženo do 30. června příštího roku, dokdy platí i dočasný rámec.

Díky rozvolnění pravidel byla organizace Simest doslova zavalena žádostmi o příspěvek. Do 21. října, kdy příjem žádostí zastavila, Simest obdržela zhruba 12.600 žádostí v celkové hodnotě bezmála čtyř miliard eur. V roce 2019 při tom Simest schválila financování 870 projektů v celkové hodnotě 290 milionů eur.

https://export.gov.it/

Zdroj: fasi.biz

Zdroj fotografie: Simest

 

Loading…