Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

21.02.2020

Italská vláda v blízké době rozhodne o budoucnost koncesí skupiny Atlantia

Italská vláda v blízké době rozhodne o budoucnosti dálničních koncesí společnosti Autostrade per l'Italia ze skupiny Atlantia. Oznámil to v Bruselu italský premiér Giuseppe Conte.

O odebrání koncesí společnosti Autostrade per l'Italia se mluví od pádu mostu Morandi v Janově, který byl ve správě této společnosti. "Vláda dále vede toto řízení s cílem odebrání koncese, a je zájmem naší protistrany, aby formulovala přechodné řešení, které by vláda musela zvážit," uvedl Conte. Konkrétní postup vůči společnosti a skupině Atlantia má formulovat italské Ministerstvo dopravy. Mezi koaličními partnery však nepanuje nad tématem shoda. Hnutí 5 hvězd trvá na okamžitém odebrání koncese, Demokratická strana a strana Živá Itálie bývalého premiéra Mattea Renziho naopak upozorňují na riziko, že se skupina Atlantia bude soudit o penále a ušlý zisk.

Samotná skupina Atlantia oznámila skrze svého generálního manažera Carla Bertozza, že nabídku na přechodné řešení již zaslala vládě. "Dlouhodobě projevujeme vůli k dialogu," uvedl v rozhovoru pro deník Corriere della Sera Bertozzo. Konkrétní detaily nabídky ale skupina Atlantia, jejíž akcie se obchodují na milánské burze, nezveřejnila.

Zdroj: it.reuters.com

Zdroj fotografie: governo.it

 

Loading…