Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

05.09.2024

Italská vláda schválila pravidla pro soutěžení plážových licencí

Italská vláda schválila pravidla pro soutěžení licencí pro pronájmy turistických pláží. Umožní to urovnat spor s Evropskou unií.

Soutěže na udělení licencí by se měly uskutečnit nejpozději do června roku 2027. Současné licence je tak možné prodloužit až do září tohoto roku. Schválená pravidla počítají tím, že nové licence budou trvat nejméně pět let a nejvíce dvacet let. Opatření počítá s tím, že nový držitel licence bude muset vyplatit investice provedené předchozím držitelem či povinnost převzít zaměstnance.

Schválené opatření uvítala Evropská komise, která zahájila v loňském roce řízení s Itálii kvůli porušování směrnice o službách z roku 2006. Současní držitelé licencí veřejné soutěže dlouho odmítali, argumentovali provedenými investicemi. Podle italské vlády se podařilo najít „bod rovnováhy mezi potřebou otevřít trhu oblast licencí a legitimními očekáváními stávajících držitelů“.

Zdroj: https://www.corriere.it/economia/consumi/cards/balneari-ok-alla-proroga-in-accordo-con-ue-via-libera-anche-alla-riforma-carburanti-ecco-le-decisioni-del-cdm/concessioni-balneari-in-cdm-slitta-la-riforma-carburanti_principale.shtml

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…