Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

29.09.2015

Italská vláda prodloužila voluntary disclosure

Italská vláda odsouhlasila během bleskového zasedání v pondělí 28. září prodloužení voluntary disclosure. Kapitály v zahraničí se tak budou moci vrátit do Itálie do 30. listopadu.

Voluntary disclosure, neboli návrat a regularizace kapitálů vyvezených do zahraničí, bude tak trvat o měsíc déle než původně měla. Dokumentace k návrativším kapitálům pak bude muset být předložena do 30. prosince. Dle vlády je za prodloužením “velký počet stále nezpracovaných žádostí a náročnost procesu dokumentování kapitálů”. Prodloužení lhůty na dodání dokumentů se totiž prodlužuje i na žádosti podané před 30. září.

Část výnosu z voluntary disclosure by měl pokrýt výpadek výnosu daně z přidané hodnoty, který byl vytvořen zrušením mechanismu reverse charge ze strany Evropské komise. Původně měl být výpadek nahrazen zvýšením spotřební daně z pohonných hmot, ke kterému nakonec nedojde. Vláda také schválila vyčlenění až 110 milionů eur na opravu základnícha a středních škol a změnu pravidel pro restrukturalizace firem, jež se nachází v konkurzu.

 

Zdroj fotografie: Flickr  - Palazzo Chigi

Loading…