Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

27.04.2018

Italská vláda prodloužila termíny pro odprodej společnosti Alitalia

Italská vláda prodloužila termíny pro odprodej italské letecké společnosti Alitalia strategickému investorovi. Informoval o tom ministr hospodářského rozvoje Carlo Calenda.

Podle ministra Calendy je rozhodnutí logickým důsledkem aktuální politické situace. „Došly nějaké nabídky, takže jsme vstoupili do nové fáze jednání, u kterých by měla být vláda disponující plnými pravomocemi“, uvedl Calenda. Dosluhující kabinet premiéra Paola Gentiloniho tak vyjednávání se zájemci přenechá příští vládě. Podle reakcí některých zájemců je při tom jasné, že jednání nebudou lehká. Jeden z nejvážnějších zájemců, letecká společnost Lufthansa, například uvedl, že Alitalia by měla projít firemní restrukturalizací ještě před odprodejem společnosti. „Restrukturalizaci musí provést Itálie, nemůžeme ji udělat my akcionáři“, uvedl CFO německé letecké společnosti Ulrik Svensson.

Vláda prodloužila také trvání překlenovacího úvěru, a to do 15. prosince. Podle ministra však Calendy nebylo zapotřebí navýšit jeho hodnotu. „Nucení správci hospodařili velice dobře, a z úvěru téměř nečerpali“, uvedl ministr, dle kterého bylo použito jen sto milionů z 900 milionů eur, jež jsou společnosti k dispozici.

Zdroj: http://www.ansa.it

Zdroj fotografie: prg.aero

Loading…