Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

05.08.2024

Italská vláda odmítá, že by zvažovala zavést novou sektorovou daň na banky

Zdroje z italské vlády odmítají, že by kabinet zvažoval zavedení speciální sektorové daně na banky. Píše to agentura ANSA.

Podle těchto zdrojů jsou zprávy o možném zavedení sektorové daně na banky a některé jiné podniky zcela neopodstatněné. Spekulace, že vláda hledá způsob, jak navýšit své příjmy tímto způsobem, se objevily minulý týden. Před zavedením sektorové daně varovali analytici, podle kterých by takový odvod mohl mít dopad na plány investorů. Akcie největších italských bankovních skupin, jako jsou Intesa Sanpaolo či UniCredit, se obchodují na burze.

Podle italské bankovní asociace Abi jsou zisky v bankovním sektoru již nyní daněny více, než v jiných odvětvích italské ekonomiky. Italská vláda zavedla odvod z mimořádných zisků bank. Po tvrdé kritice ze strany sektoru, který je významným držitelem vládních dluhopisů, však kabinet umožnil se odvodu do státní kasy vyhnout, pokud banky navýší své rezervy.

Zdroj: https://www.ansa.it/sito/notizie/economia/2024/08/02/fonti-governo-non-e-allo-studio-norma-su-extraprofitti_bb696c3d-fcbd-43a8-8fba-6d51e9cb6d38.html

Zdroj fotografie: governo.it

 

Loading…