Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

17.12.2019

Italská vláda dá na záchranu Banky Popolare di Bari až 900 milionů eur

Italská vláda nakonec pomůže záchraně Bance Popolare di Bari (BPB), jedné z nejvýznamnějších oblastních bank na jihu Itálie.

Na svém mimořádném zasedání v neděli 15. prosince večer vláda schválila dotaci až 900 milionů eur státní bance Mediocredito Centrale (MCC) a agentuře Invitalia. «Toto navýšení kapitálu umožní MCC společně s Mezibankovním garančním fondem vkladů a dalšími možnými investory se zúčastnit obnovy BPB», uvedla ve svém komuniké italská vláda. Podle tiskového prohlášení vlády, nucení správci peněžního ústavu již navázali kontakty s MCC i garančním fondem s cílem vytvořit nový plán rozvoje, který by umožnil další fungování BPB.

Banca Popolare di Bari se nachází v nucené správě od pátku 13. prosince. Nucenou správu uvalila Italská centrální banka kvůli zhoršujícím se hospodářským výsledkům peněžního ústavu. Ten se potýká s výraznou mírou úvěrů v selhání, se kterými si nedokáže poradit. I přes nucenou správu by však banka měla normálně poskytovat své služby privátní klientele.  Záchrana banka by se měla podobat zásahu na pomoc krachující janovské banky Carige. V případě použití veřejných peněz ale Hnutí 5 hvězd, jež je hlavní vládní silou, žádá celkové znárodnění BPB.

Zdroj: www.governo.it

Zdroj fotografie: governo.it

Loading…