Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

16.06.2015

Italská vláda chce obměnit špičky Cdp

Italský premiér Matteo Renzi chce rozpustit současnou správní radu státní banky Cassa depositi e prestiti. Premiér to oznámil v televizi.

Podle italského premiéra bude totiž nutné obměnit “z technických důvodů” pět členů správní rady, díky čemuž bude muset demisi celá správní rada. Podle tiskových informací tak Ministerstvo Financí tlačí na své členy správní rady, aby podali demisi a umožnili rozpuštění současné správní rady. Té premiér Renzi poděkoval za dobrou práci. Současně je však vedení řízené starým křesťansko-demokratickým politikem France Bassaninim symbolem onoho starého provozu, který chce Renzi “zešrotovat”. Novým předsedou správní rady by se dle vůle vlády měl stát předseda společnosti Salini – Impregilo Claudio Costamagna.

Každopádně včerejší zasedání správní rady Cassa depositi e prestiti proběhlo bez zádrhelů a demisí. Na pořadu dne byla účast státní banky, jež obhospodařuje fondy poštovní spořitelna, na Fondu pro záchranu podniků. Mezi projekty, který by měl Fond podpořit, spadá také rekapitalizace oceláren Ilva v Tarantu, jež je v současnosti v nucené správě.

 

Zdroj: repubblica.it

Zdroj fotografie: Cassa depositi e prestiti

Loading…