Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

11.01.2021

Italská vláda aktualizovala svůj plán obnovy

Italská vláda představila na začátku lednu nový návrh podoby takzvaného Plánu obnovy, který by měl využít prostředky nových evropských fondů vyčleněných na podporu evropských ekonomik.

Nový návrh italské vlády počítá s prostředky ve výši 222 miliard eur. Nejvíce prostředků, a to bezmála 69 miliard eur, má jít na podporu ekologického přechodu. Dalších zhruba 46 miliard je určeno na podporu inovacím, digitalizaci a konkurenceschopnosti. Na infrastruktury „udržitelné mobility“ má jít 32 miliard eur. Výrazně se má navýšit kapitola určená zdravotnictví, a to na 20 miliard eur.

Nový návrh byl vypracován v období, kdy mezi stranami vládní koalice panuje jisté napětí. Nespokojenost dává najevo především strana bývalého premiéra Mattea Renziho, která by mohla stáhnout z vlády své dvě ministryně. Jeden ze sporů se týká právě využití peněz z Bruselu. Kvůli Renzimu vláda přepracovala návrhu Plánu obnovy. Bývalý premiér by chtěl využít také prostředky z Evropského mechanismu stability, proti čemuž je jiná strana vládní koalice, Hnutí pěti hvězd.

Zdroj: https://www.ansa.it

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…