Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

25.08.2021

Italská ministerstva stále jednají o zákonu o přesunu výrobních aktivit do zahraničí

Italská ministerstva hospodářského rozvoje a práce stále jednají o návrhu zákona o firmách, jež chystají přesunout část výroby do zahraničí. O vývoji v jednání informoval deník IlSole24Ore.

Podle deníku z návrhu zákona zmizela možnost uložit firmám, které chtějí přesunou část či celou výrobu do zahraničí, pokutu ve výši až dvou procent obratu společnosti v případě, že před tím čerpaly státní podporu. Zvýšil by se ale poplatek za rozvázání pracovního poměru a na kurzarbeit. Firmy by také měly vrátit vládni podporu, kterou dostaly v uplynulých letech a současně by nemohly čerpat podporu novou. Před odchodem by firmy měly najít za sebe náhradu či vypracovat jiná opatření, jež omezí dopad na zaměstnanost.

Zákon by se měl týkat firem s 250 a více zaměstnanci, jež chtějí zavřít alespoň jeden výrobní závod, aniž by byly v ekonomických obtížích. Návrh vzbudil kritiku svazu průmyslu Confindustria. „Musíme přitáhnout nové firmy, ne je trestat,“ uvedl předseda svazu Carlo Bonomi. Proti sankcím se vyjádřila i část vládní koalice.

Zdroj: www.ilsole24ore.com

Loading…