Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

27.08.2020

Italská high-tech průmyslová odvětví rostla i v prvním čtvrtletí letošního roku

High-tech odvětví italského průmyslu se vyrovnala s epidemií Covid 19 lépe než zbytek zpracovatelského odvětví. Ukazuje to čtvrtletní zpráva vydaná analytickým centrem bankovní skupiny Intesa Sanpaolo.

Podle této zprávy se export high-tech odvětví v prvním kvartálu letošního roku zvýšil o dvanáct procent. To je výrazně lépe než výsledek celého zpracovatelského průmyslu, který zaznamenal propad o dvě procenta. Do výsledku se nejvíce promítl růst exportu farmaceutického průmyslu, a to o 24 procent. Růst zaznamenal také vývoz ICT průmyslu, zatímco letecký a biomedicínský průmysl zaznamenal pokles.

V loňském roce vývoz čtyř průmyslových odvětvích definovaných jako high-tech vzrostl o 13,2 procent na 60,8 miliard eur. High-tech odvětví tak představují 13,4 procent celého vývozu italského zpracovatelského průmyslu a tento podíl v posledních letech roste. Za výrazným růstem znovu stojí farmaceutický průmysl, jehož prodeje do zahraničí se zvýšily o čtvrtinu. Rostly také prodeje do zahraničí biomedicínského a leteckého průmyslu, zatímco export ICT průmyslu lehce klesl. Přes dvě třetiny high-tech exportu realizuje 25 firemních klasterů rozmístěných po celé Itálii.

Zdroj: https://group.intesasanpaolo.com/

Zdroj fotografie: Intesa San Paolo

 

Loading…