Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

17.04.2018

Italové utratili v e-shopech téměř 24 miliard eur

Italové vloni utratili v elektronických obchodech na 24 miliard eur. Ukazuje to analýza svazu podnikatelů v maloobchodě Confcommercio.

Podíl elektronické komerce na celkovém obratu v maloobchodě tak činí zhruba 6%. To je výrazně méně než v ostatních velkých evropských zemích, kde podíl běžně přesahuje 10%. Například, elektronická komerce tvoří ve Francii 12%, v Německu 14% a ve Velké Británii téměř pětinu celého obratu v maloobchodě. Nejvíce Italové nakupují na internetu služby v cestovním ruchu (9,2 miliard eur), výpočetní techniku (4 miliardy eur), oblečení a obuv (2,5 miliard eur) nebo pojišťovací služby (1,3 miliard eur). Zanedbatelný je zatím podíl v oblasti potravin, kde prodeje přes internet tvoří jen půl procenta celého trhu.

Podle Confcommercio jsou prodeje po internetu jedním z faktorů, jež vedou k zániku kamenných obchodů. Jen za posledních deset let se počet fyzických prodejen snížil o více než 10%. Současně se i v Itálii prosazuje tendence, která je patrná v dalších evropských zemích, prolínání on-line a off-line prodejních kanálů. „Je však nutné dosáhnout stejných podmínek, co do povinností a míry zdanění“, apeluje Carlo Sangalli, předseda svazu Confcommercio. Podle Sangalliho, se obchody musí přizpůsobit inovaci a novým způsobům prodeje a komunikace s klienty. „Klíčové nejsou jen technologie ale také kultura a vzdělání“, dodává Sangalli.

Zdroj: https://www.confcommercio.it

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…