Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

08.10.2019

Italové rádi objevují nové druhy těstovin

Italští spotřebitelé rádi objevují nové druhy těstovin. Ukazuje to výzkum trhu, který provedl zemědělský a potravinářský institut Ismea.

V posledních třech letech se zdvojnásobil počet italských spotřebitelů, již kupují těstoviny vyrobené za použití integrální mouky. Tento druh těstovin mezi italskými spotřebiteli zdomácněl, protože jednou za rok ho okusilo zhruba 76% spotřebitelů. Výrazně roste také obliba bio těstovin, které v posledním roce nakoupilo 63% spotřebitelů. Dalších 30% italských strávníků mělo v posledním roce i bezlepkové těstoviny.

Celková spotřeba těstovin v Itálii ale soustavně klesá. Objem spotřeby se v posledním desetiletí snížil o zhruba 13%. Podíl těstovin na celkových výdajích na jídlo ale zůstává stabilní kolem 3%, jelikož se zvýšila kvalita, a tudíž i průměrná cena, kupované pasty. Italští výrobci se také čím dál více orientují na zahraniční trhy, kde končí zhruba polovina celostátní výroby. Hodnota exportu těstovin v loňském roce tak činila dvě miliardy eur.

Zdroj: ansa.it
Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…