Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

19.06.2019

Italové přišli na chuť pivu

Italští spotřebitelé v posledních letech zvýšili konzumaci piva. Popularitu chmelového moku podporuje i rozvoj stovek minipivovarů. Zprávu vydalo sdružení pivovarů a pivovarníků Assobirra.

Spotřeba na hlavu se jen v loňském roce zvýšila o více než tři procenta na 33,6 litrů. Pivo tak začíná pomalu šlapat na paty vínu, jehož roční spotřeba na hlavu v Itálii činí 36 litrů. Celková italská výroba piva taktéž vzrostla, a to téměř o pět procent. Poprvé tak výroba přeskočila hranici dvaceti milionů hektolitrů. Ještě větší úspěch slaví italské pivo v zahraničí: objem exportu se v posledních deseti letech zdvojnásobil na tři miliony hektolitrů.

Zájem o pivo táhne také nový sektor minipivovarů. Těch je v Itálii přes 860 a vyrábí půl milionu hektolitrů piva. Nejvíce minipivovarů mají severní regiony jako Lombardie (147 minipivovarů), Piemont (80) či Benátsko (74). Není tak divu, že třetinu spotřeby piva v Itálii táhnou vyspělí a gurmánští spotřebitelé. Pivo si navíc našlo svou cestu i k ženám: 70 procent z nich pilo pivo v posledním roce a 42 procent tak činí alespoň dvakrát týdně. Zaměření na menší ale kvalitnější výrobu by v budoucnosti mělo podpořit i rozvoj pěstování italského ječmene a chmelu, jež se stále nachází v plenkách.

Zdroj: www.assobirra.it

Zdroj fotografie: Assobirra

Loading…