Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

18.06.2017

Itálie začíná budovat vysokorychlostní sítě v komerčně nevýhodných zónách

Itálie chce dodržet svůj závazek s Evropskou Unií a zajistit do roku 2020 pokrytí celého svého území vysokorychlostními sítěmi.

Ve čtvrtek 15. června Ministerstvo hospodářského rozvoje přidělilo zakázku na vysokorychlostní pokrytí komerčně nevýhodných zón v šesti regionech, a sice v Abruzzu, Molise, Emilii-Romagni, Toskánsku, Lombardii a Benátsku. Zakázku vyhrála společnost Enel Open Fiber, kterou tvoří energetický gigant Enel a státní banka Cassa Depositi e Prestiti. Společnost nabídla podstatně nižší cenu, než se kterou počítalo ministerstvo: místo 1,45 miliard eur by vybudování sítě mělo stát 675 milionů eur. Společnost však uspěla nad konkurencí, kterou tvořila firma Telecom, i kvůli své technologii „internetu až do domu“, díky které bude pokryto rychlým internetem (nad 100 megabitů za sekundu) přes 87 procent adresních míst. Práce na výstavbě sítě by měly začít v létě.

Zakázka počítá i s tím, že Enel Open Fiber bude síť provozovat dalších dvacet let od jejího vybudování. Operátorům bude smět nabízet prodeje přenosů za poloviční cenu, než je v komerčně výhodných zónách. „Přípojení k internetu tak bude stát méně na venkově než v Miláně. Jedná se svým způsobem i o prostředek,kterým udržet územní celistvost a podpořit poptávku,“ říká náměstek ministra hospodářství Claudio De Vincenti. Zakázka o pokrytí dalších komerčně nevýhodných zón je již vypsaná a o vítězi by se mělo rozhodnout v průběhu léta.

Zdroj: www.repubblica.it

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…