Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

20.02.2018

Itálie už nechce jen rozprodávat svůj nemovitostní majetek

Itálie nechce jen rozprodávat svůj nemovitostní majetek. Uvedl to italský premiér Paolo Gentiloni na výroční konference Agentury pro správu veřejného nemovitostního majetku (Agenzia del Demanio), která proběhla v pondělí 19. února v Římě.

„Racionální využití našeho obrovského nemovitostního majetku je daleko hodnotnější než odprodej jednotlivých nemovitostí, ke kterému je v ojedinělých případech taktéž možné přistoupit“, uvedl premiér Gentiloni na konferenci. V současné době agentura spravuje přes 40 tisíc veřejných nemovitostí v celkové hodnotě šedesáti miliard eur. V minulosti agentury přistoupila či dlouhodobému pronájmu veřejných nemovitostí. Jedná se například o dlouhodobý pronájem 24 nevyužívaných majáků a obdobných budov, za které italský stát vyinkasuje zhruba 15 milionů eur.

Velkou výzvou pro agenturu je především oprava a implementování nových standardů v oblasti ochrany proti zemětřesení a snížení energetické náročnosti budov. V posledních deseti letech agentura investovala do takových projektů přes tři miliardy eur. V celé řadě případě se investice splatila či splatí díky poklesu provozních nákladů. Například investice do snížení energetické náročnosti paláce Chigi v Říme, tradičního sídla Italské vlády, vyšla na 300 tisíc eur a měla by přinést úspor v hodnotě 50 tisíc eur ročně.

Zdroj: www.agenziademanio.it

Zdroj fotografie: Agenzia del Demanio

Loading…