Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

06.01.2016

Itálie utratila 17 miliard eur na rozvoj venkova

Itálie od roku 2007 úspěšně čerpala prostředky z evropských fondů na podporu rozvoje venkova. Informuje o tom italské Ministerstvo zemědělství.

Dle údajů Ministerstva zemědělství, z Evropského fondu na podporu rozvoje venkova byly podpořeny projekty v hodnotě 17,4 miliard eur. To je 98,75% celkové alokace Fondu pro Itálii v programovém období 2007-2013. Z evropské společné kasy tak bylo vyplaceno na 8,8 miliard eur, zbytek tvoří kofinancování z italské strany. V některých regionech bylo vyčerpáno 100% prostředků. Jedná se o kraje Emilia Romagna, Lazio, Lombardie, Molise, Toskánsko, Umbria, Veneto a Apúlie.

Jak upozornil ministr zemědělství Maurizio Martina, ještě na konci října se situace nezdála zdaleka tak pozitivní, za poslední dva měsíce roku se však podařilo vyčerpat 1,7 miliard eur. “Fondy na rozvoj venkova jsou klíčovým prostředkem na podporu investicí, zvýšení strukturální konkurenceschopnosti našeho zemědělství a také generační obměny v sektoru,” dodal ministr zemědělství. “V příštím programovém období však chceme zcela zamezit tomu, aby docházelo k mrhání prostředků z evropských fondů. Pro dosažení tohoto cíle je nutné tak zjednodušit a učinit více flexibilní prostředky, které nám Evropa poskytuje.”

 

Zdroj: politicheagricole.it

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…