Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

24.05.2017

Itálie musí zachytit světovou konjunkturu, tvrdí italští průmyslníci

Itálie se musí připravit na nové podmínky globálního hospodářství. To je hlavní poselství valné hromady italského svazu průmyslu Confindustria, která proběhla ve středu 24. května v Římě.

Ve své zprávě valné hromady předseda svazu Confindustria, Vincenzo Boccia, uvedl, že Itálie stále nedokázala zahladit ekonomické ztráty způsobené globální krizí. „I přes mnohá rizika je světová hospodářská konjuktura lepší, než se dalo předpokládat. A Itálie si nemůže dovolit zmeškat tuto další příležitost,“ řekl na valné hromadě Vincenzo Boccia. Itálie se tak musí podle předsedy svazu průmyslu změřit na podporu inovacím, na průmysl 4.0, na zlepšení systému terciárního vzdělání a technických středních škol a také na snížení veřejného zadlužení. „Dejme si cíle, kterých chceme dosáhnout v oblasti ekonomického růstu, a vybavme se prostředky, kterými chceme těchto cílů dosáhnout,“ vyzval firmy, odbory a veřejnou správu Boccia.

Rozsáhlá část projevu předsedy svazu Confindustria byla věnována situaci na trhu práce. „Financujme zaměstnanost, nikoliv nezaměstnanost,“ uvedl Boccia, dle kterého je nutné snížit cenu práce v italském hospodářství skrze snížení odvodů a zdanění práce. Boccia například navrhl, aby zdanění práce mladých zaměstnanců bylo pod dobu tří let nulové. „Platy můžeme zvyšovat jen při růstu produktivity práce,“ dodal předseda Confindustria a vyzval odbory k větší spolupráci ve prospěch hospodářského růstu a konkurenceschopnosti.

 

Zdroj: www.confindustria.it

Zdroj fotografie: Confindustria

Loading…