Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

17.10.2018

Itálie dosahuje lepších výsledků v dochvilnosti letů než jiné velké evropské země

Letošní léto bylo komplikované pro leteckou dopravu v celé Evropě, v Itálii však počet a míra problematických letů byla nižší než v ostatních velkých evropských zemích. Poukazuje na to zpráva platformy AirHelp.

Dle těchto údajů, od začátku roku došlo ke zrušení či ke zpoždění u více než sto tisíců letů z a do Itálie. To představuje zhruba čtvrtinu z uskutečněných letů. Závazky leteckých společností za zrušené či zpožděné lety dosáhly hodnoty 286 milionů eur. To je výrazně méně nž v jiných velkých evropských zemích. Ve Francii a Německu míra problematických letů překonala 28 procent, ve Spojeném království se dostala na 25 procent. Výrazný rozdíl panuje mezi Itálií a Francií, které registrují podobné objemy v přepravě: v zemi galského kohouta je počet zrušených letů téměř trojnásobný a celková hodnota potenciálních odškodněních za zrušené a zpožděné lety dosahuje téměř 626 milionů eur. Na výsledcích se zřejmě negativně projevila stávka ve společnosti Air France.

Nejhorší situace panovala na evropských nebích v létě. Prakticky ve všech zemí se počet zrušených či zpožděnách letů meziročně zdvojnásobil. „Poptávka se zvyšuje, ale letecké společnosti nejsou schopné s ní držet krok“, myslí si autoři zprávy. „Cenová válka a s ní spojený pokles kvality služeb se nemohou neprojevit v podobě problémů pro pasažéry“. Pokud by však všichni dotčení pasažéři žádali o odskodnění, na které mají právo, nepřesnost by se leteckým společnostem výrazně prodražila.

Zdroj: www.ilsole24ore.com

Zdroj fotografie: adr.it

Loading…