Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

28.06.2021

Itálie chystá rozsáhlé investice do studií Cinecittà

Italská vláda chystá rozsáhlé investice do filmových studií Cinecittà v Římě. Uvedl to ministr kultury Dario Franceschini.

Italská vláda chystá investice skrze plán národní obnovy. V příštích letech by do modernizace a rozšíření studií měly plynout investice ve výši 300 milionů eur. Vedení studií chce zakoupit od polostátní banky CDP sousedící pozemky, na kterých vystaví nová filmová studia. Zhruba polovina z předpokládaných fondů půjde na modernizaci stávajících struktur a dalších 50 milionů eur budou financovat investice do Experimentálního centra kinematografie. „Cílem je udělat z Cinecittà produkční hub schopný čelit celosvětové konkurenci,“ uvedl Franceschini. Tomu by měla pomoci i podpora, kterou mohou čerpat producenti z italského fondu kinematografie. Jeden z cílů modernizace je, aby Cinecittà mohlo znovu hostit velké filmové produkce s rozpočtem nad 80 milionů eur.

Areál Cinecittà se nachází na ploše 40 hektarů nedaleko od Říma. Ateliéry vznikly v 30. letech a v poválečné době se Cinecittà stala jedním z hlavních center kinematografie na světě. V ateliérech byla natočena některá z hlavních děl italské kinematografie.

Zdroj: www.corriere.it

Zdroj fotografie: Wikimedia

Loading…