Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

25.11.2020

Itálie chce stejná pravidla pro lyžování v Alpách

Italská vláda se snaží dojednat s ostatními evropskými zeměmi, aby v celých Alpách platila během vánočních svátků stejná či srovnatelná pravidla pro provoz lyžařských areálů.

Italská vláda chce sjednotit pravidla pro provoz zimních areálů proto, aby si jednotlivé země nekonkurovaly skrze opatření v oblasti zimní turistiky. Podle vlády existuje výrazné riziko, že i v případě, že budou nastavena striktní opatření pro provoz sjezdovek a vleků, tak vzniknou v zimních letoviscích nová ohniska nákazy. Poukazuje při tom na příklad letních měsíců, kdy v turistických destinací docházelo k rychlému šíření koronaviru. Odstrašujícím příkladem je také rakouské letovisko Ischgl, odkud se na jaře nákaza rozšířila do dalších zemí.

K italskému návrhu se kladně vyjádřilo Bavorsko, zatím co Rakousko má spíše odmítavou pozici a v případě zákazu či omezení žádá kompenzace od Evropské unie. Zákaz provozu zimních areálů ale kritizují i některé italské regiony, podnikatelé či bývalí profesionální sportovci. Například hejtman kraje Piemont navrhl, aby v lyžařských areálech fungovaly sjezdovky ale byly zavřené restaurace a další podobné provozy.

Zdroj: ansa.it

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…