Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

06.01.2021

Itálie bude pokračovat ve vývoji vlastní vakcíny proti covidu-19

Itálie bude pokračovat ve vývoji vlastní vakcíny proti koronaviru. Italská vláda ohlásila, že kapitálově vstoupí do společnosti ReiThera, která přípravek vyvíjí.

Společnost v úterý ohlásila konec první fáze klinických testů, během kterých vakcína prokázala podle zástupců společnosti uspokojivé výsledky. Podle společnosti 94 procent osob, na kterých se vakcína testovala, mělo měsíc po očkování protilátky na covid-19. Společnost se chystá zahájit druhou fázi testování přípravku ve spolupráci s římskými nemocnicemi. Podle zástupců by celé testování mohlo skončit do šesti měsíců.

ReiThera počítá s výrobou až 100 milionů dávek vakcíny, ačkoliv její přípravek má ve srovnání s vakcínami od jiných společností jisté zpoždění. Vývoj vakcíny podporuje i italská vláda. „Pokud budou potvrzena dosavadní data, budeme mít účinnou a bezpečnou vakcínu, u které bude stačit jedno podání,“ uvedl italský ministr zdravotnictví Roberto Speranza. Přípravek by měl mít také snadnější způsob skladování. Ministr ale neuvedl, kolik by vývoj italské vakcíny měl stát.

Zdroj: https://www.corriere.it/salute/malattie_infettive/21_gennaio_05/vaccino-italiano-reithera-ecco-come-funziona-prossime-fasi-04e62838-4f4b-11eb-9394-990bd512afa6.shtml

Zdroj fotografie: pixabay

 

Loading…